Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segitsen legyszives

Főoldal » Középiskola » Matematika
503
8x+4(x+4)=3x-2)
6x-5(x-4)=16
8(x+2)-(5x+4)=2(x-4)-6
6x-(4x-8)=10
7x-(6x+10)=2
6(x+4)+3(x-2)=8+x12
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
8x+4(x+4)=3x-2
8x+4x+16=3x-2
12x+16=3x-2
9x=-18
x=-2
Ell.
8x+4(x+4)=8*-2+4(-2+4)=-16+8=-8
3x-2=3*-2-2=-8
-8=-8 x=-2 helyes megoldás

6x-5(x-4)=16
6x-5x+20=16
x+20=16
x=-4
Ell.
6x-5(x-4)=6*(-4)-5*(-4-4)=-24-5*(-8)=-24+40=16
16=16 x=-4 helyes megoldás

8(x+2)-(5x+4)=2(x-4)-6
8x+16-5x-4=2x-8-6
3x+12=2x-14
x=-26
Ell.
8(x+2)-(5x+4)=8*(-26+2)-5*(5*-26+4)=8*(-24)-(-126)=-192+126=-66
2(x-4)-6=2*(-16-4)-6=2*(-26-4)-6=2*(-30)-6=-66
66=66 x=-26 helyes megoldás

6x-(4x-8)=10
6x-4x+8=10
2x+8=10
2x=2
X=1
Ell.
6x-(4x-8)=6*1-(4*1-8)=6-(-4)=6+4=10
10=10 x=1 helyes megoldás


7x-(6x+10)=2
7x-6x-10=2
x-10=2
x=12
Ell.
7x-(6x+10)=7*12-(6*12+10)=84-(72+10)=84-82=2
2=2 x=12 helyes megoldás

6(x+4)+3(x-2)=8+x12 x≠0
6x+24+3x-6=8+12x
9x+18=12x+8
10=3x
10/3=x
Ell.
6(x+4)+3(x-2)=6*(10/3+4)+3*(10/3-2)=6*22/3 + 3* 4/3 =2*22+4=48
8+x12=8+10/3*12=8+10*4=48
48=48 x=10/3 helyes megoldás
0