Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határozzuk meg a téglalap méreteit(egyenlettel)

Főoldal » Középiskola » Matematika
730
Ha egy téglalap hosszúságát 6m-rel növeljük, szélességét pedig 3m-rel csökkentjük, a téglalap területe nem változik. Nem változik a terület akkor se, ha aredeti hosszát 3m-rel kisebbítjük, szélességét pedig 2,4m-rel növeljük.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
ab=(a+6)(b-3)=ab-3a+6b-18

ab=(a-3)(b+2,4)=ab+2,4a-3b-7,2

-3a+6b=18
2,4a-3b=7,2

1,8a=32,4

a=18
b=12
1