Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

6 osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
425
Szerkeszd meg az ABC háromszöget, amelyben a) BAC<=40%, AC=5cm és AB =3cm, b) ABC<=35% ,AB=7cm és BC=4,5 cm, c)ACB<=130%, AC=5cm és CB=8cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
koszonom
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Segítséget kérek köszönöm szépen
0

a) 1. lépés: Felveszel egy 5 cm-es szakaszt, ez lesz az AC oldal.
2. lépés: Ennek a szakasznak a bal végpontjába (A pont) felméred a 40⁰-os szöget.
3. lépés: A 40⁰-os szög kapott szögszárára az A pontból indulva felméred a 3 cm távolságot.
4. lépés: a kapott pontot összekötöd a C csúcsponttal.

b) Ugyanúgy szerkesztünk, mint az előző feladatban.
1. lépés: Felveszel egy 7 cm-es szakaszt, ez lesz az AB oldal.
2. lépés: Ennek a szakasznak ajobbl végpontjába (B pont) felméred a 35⁰-os szöget.
3. lépés: A 35⁰-os szög kapott szögszárára az B pontból indulva felméred a 4,5 cm távolságot.
4. lépés: a kapott pontot összekötöd a A csúcsponttal.

c) Ugyanúgy szerkesztünk, mint az előző feladatban.
1. lépés: Felveszel egy 5 cm-es szakaszt, ez lesz az CA oldal.
2. lépés: Ennek a szakasznak a bal végpontjába (C pont) felméred a 130⁰-os szöget.
3. lépés: A 130⁰-os szög kapott szögszárára az C pontból indulva felméred a 8 cm távolságot.
4. lépés: a kapott pontot összekötöd a A csúcsponttal.
1