Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
315
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Ma le kell adjam valami segít nekem
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. 18621-1041*11+35 = 18621-11451+35 = 7205
2. 21514+1205*13-1082 = 21514+15665-1082 =36097

3.
Háromszög területe: (alap*magasság)/2
Behelyettesítünk:
(134*10)/2 = 1340/2 = 670 cm²

Kerülete: a+b+c
Behelyettesítünk:
134+88+109 = 331 cm

4.
Paralelogramma területe: alap*magasság
58*39 = 2262 cm²

Kerülete: 2a+2b
2*58+2*42 = 116+84 = 200 cm

5.
Téglalap területe: a*b
15*b = 1830
b = 122 cm

Kerület: 2a+2b
2*15+2*122 = 30+244 = 274 cm
1