Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
2598
Írd az állítás mellé a hozzá tartozó fogalom betűjelét.
A=savas kémhatású oldat
B=lúgos kémhatású oldat
C=mindkettő
D=egyik sem
1.Benne a lakmusz piros színű.
2. Töményen maró hatású
3. Csak vizes oldat lehet
4. Ilyen oldat jön létre ha nátrium-hidroxidot oldunk vízben
5.ilyen oldat a citromlé
6. Bőrünket síkos tapintásúvá teszi.
7. A zsíros szennyeződéseket eltávolítja
8.Ilyen oldat a háztartási vízkőoldó
9. Benne a fenolftalein rózsaszínű
10. Ilyen oldat van a gyomrunkban
11.ilyen anyag a kémiailag tiszta víz
12. Ilyen kémhatású a cukoroldat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1. A
2. C
3. D
4. B
5. A
6. B
7. C (vagy B)
8. A
9. B
10. A
11. D
12. D
2