Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamatos kamat

Főoldal » Középiskola » Matematika
436
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
C=180.000
n=7
r=?
FV=350.769 Ft

350.769=180.000*(1+r)7 /:180.000 és egyszerűsítünk
116.923/60.000=(1+r)7
7 116.923/60.000 =1+r /-1
hatvany]7[/hatvany] 116.923/60.000 -1=r
r=0,1=10%

0