Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamatos kamat

Főoldal » Középiskola » Matematika
372
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
C=80.000
r=15%=0,15
n=12

FV=80.000*(1+0,15)12
FV=80.000*1,1512
FV=428020,01 Ft

C=80.000
r=15%=0,15
n=?
FV=80.000*250=20.000.000 Ft

20.000.000=80.000*1,15n /:80.000
250=1,15n
x=log250(1,15)=39,51 azaz 40 év múlva/alatt
0