Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamatos kamat

Főoldal » Középiskola » Matematika
343
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
C=10.000
r=12%=0,12
n=15
FV=10.000*(1+0,12)15 = 54735,66 Ft

C=10.000
r=12%=0,12
n=?
FV=930.000Ft

930.000=10.000*1,12n /:10.000
9,3=1,12n
9,3=(28/25)n
x=log28/25(9,3)
x∼19,68 azaz a 20. év végén éri el.

0