Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamatos kamat

Főoldal » Középiskola » Matematika
367
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A bankba betett pénz az alap=C
C=10.000 Ft
n=9 év
r=?
Jövőértéke FV=30.040 Ft

FV= C*(1+r)n
30.040=10.000*(1+r)9 / leosztjuk mindkét oldalt 10.000-rel
3,004=(1+r)9
751/250 =(1+r)9
1+x = (kilencedik gyök) 751*2508  /250
x=((kilencedik gyök) 751*2508  /250)-1
x=0,12999 kerekítve 0,13 azaz 13% a kamatláb
0