Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
378
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a₅+a₂=156
a₅-a₂=168

a*q⁴+a*q=156
a*q⁴-a*q=168

aq(q³+1)=156
aq(q³-1)=168

aq(q+1)(q²-q+1)=156
aq(q-1)(q²+q+1)=168

((q+1)(q²-q+1) / (q-1)(q²+q+1))=13/14

q= -3

a*(-3)⁴-a*(-3)=168
a1=2
a₂= 2*(-3)= -6
a₃=2*(-3)²=18

S₈= 2*(((-3)⁸-1) / -3-1) = -3280

0