Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
337
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a₅=202,5
a₄=67,5
202,5/67,5=3
q=3
a₄=a*3³=67,5
a*27=67,5 /:27
a₁=2,5

a10= 2,5*3⁹ = 49.207,5

S₈ = 2,5*(3⁸-1/3-1) = 8200

Az alapképlet
Sn=a*((qⁿ-1)/(q-1))
0