Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
321
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a₁₁=a*q10=1280
a₇=a*q⁶=5

Osszuk el egymással

q⁴=256 /negyedik gyökvonás
q=4

Visszahelyetesítés:

a*4⁶=5
a*4096=5 /:4096
a= 0,001220703125

a13= (5/4096)*412= 20.480
0