Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
307
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a₆=a₁*q⁵=108
a₃=a₁*q²=4
Elosztjuk egymással

q³=27 /harmadik gyökvonás
q=3

Visszahelyettesítés:
a₁*3²=4
a₁*9=4 /:9
a₁=4/9

a10=4/9*3⁹=8748


0