Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítséget szeretnék kérni

Főoldal » Középiskola » Matematika
705
mely számjegyek írhatók az x és az y helyére
24/14x52y
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hogy 24-gyel osztható legyen?
Azok a számok oszthatók 24-gyel amik 3-mal és 8-cal is.
Akkor osztható 8-cal, ha az utolsó 3 számjegyből képzett szám osztható 8-cal
y{0;8}
Egy szám akkor osztható 3-mal ha számjegyeinek összege osztható 3-mal
y= 0 → 1+4+5+2+0=12 x{0;3;6;9}
y= 8 → 1+4+5+2+8= 20 x{1;4;7}


0