Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. Százalék számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
408
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
1

380-(2+2)=376 m
209-(2+2)=205 m

Egész terület:
T=376•205=77080 m2

A kút területe:
T=44•44=1936 m2

Szántandó terület:
77080-1936=75144 m2=7,5 ha

4:6 szánt a két pasi
Egyik: (7,5:10)•4=3 ha
Másik: (7,5:10)•6=4,5 ha

Magok:

15% mézontofű
7,5•0,15=1,125 ha

36% baltacimet
7,5•0,36=2,7 ha

49% kukorica
7,5•0,49=3,675 ha

Kerítés
K=2•(380+209)=1178 fm
1