Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
472
Egy üveget 3/5 részéig töltöttünk mézzel. Ez 8/5 kg volt. Az üveget előtte megmérték s az 1/4 kg volt. Mennyi kg mézet vásároltunk volna, ha tele töltjük az üveget?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
8/5 kg = 8:5=1,6 kg az üveg és a 3/5 rész méz

Levonjuk az üveg súlyát 1:4=0,25 kg
1,6kg- 0,25kg=1,35kg

Tudjuk, hogy ez 3/5 méz súlya és nekünk 5/5 méz súlya kell:
(1,35:3)•5=2,25 kg mézet vásároltunk volna ha tele az üveg
0