Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
1153
A valós számok halmazán értelmezzük az
f(x) = 2x-1 és g(x) = -x + 3 függvényeket.

a, Mennyi az f(2) x g(1) ?
b,Mennyi az f-¹(3)?
Az f a minusz egyediken a függvény inverzét jelöli
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, függvények
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
Be kell csak helyettesíteni a 2 és 1 értékeket a függvények képletébe:
f(2) = 2·2 - 1 = 5
g(1) = -1+3 = 2
f(2)·g(1) = 5·2 = 10

b)
Az inverz függvény f⁻¹(3) azt jelenti, hogy milyen x-nél lesz f(x) éppen 3?
f(x) = 3
2x-1 = 3
x = 2
Tehát f⁻¹(3) = 2
0