Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arány

Főoldal » Általános iskola » Matematika
722
Két négyzet területének aránya 1:9 Hogyan aránylanak egymáshoz az átlók?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Elvileg az alábbi a megoldás:

Az első négyzet odlalai 1, területe 1*1=1.
A második négyzet oldalai 3, területe 3*3=9.
Arány: 1:9.
Átlók:
Első négyzet:  1^2+1^2 = 2 
Második négyzet:  3^2+3^2 =3* 2 
Az átlók aránya így 1:3.

Remélem tudtam segíteni!
0