Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
487
Egy téglalap rövidebbik oldalának hossza megegyezik a hosszabbik oldal 30%-val.
Mekkorák téglalap oldalai,ha a kerülete: 18,2cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2

hoszabb oldal: x cm

rövidebb oldal: 0,3x

Kerület: K = `2(x+0.3x)` = 18,2

2,6x = 18,2

x = `18.2/2.6` = 7 cm

0,3x = `0.3*7` = 2,1 cm
1

Csatoltam képet.
1