Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Melyik az a szám?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
877
Melyik az a szám,aminek négyszerese
2-vel kisebb, mint a nála 3-al nagyobb szám háromszorosa?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A megoldás a 7.
Levezetés:
4x+2=3*(x+3)
4x+2=3x+9
x=7
Ellenőrzés:
4*7=28
7+3=10 | 10*3=30
30-28=2

Remélem tudtam segíteni!
0