Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Remélem valaki tud segiteni..

Főoldal » Középiskola » Fizika
402
Egyenes vonalú egyenletesen változó mozgás esetén adottak az alábbi adatok: t1=38s, t2=56s, x1=24m, v1=6m, a=4m/s2. Határozd meg a végső, azaz x2 koordináta és a v2 végsebesség értékét a következő adatok ismeretében:
A. x2=187,5m V2=15m/s
B. x2=250,5m V2=30m/s
C. x2=500m V2=80m/s
D. x2=780m V2=78m/s
E. x2=157,5m V2=40m/s
F. x2=617m V2=50m/s
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`x_2` = `x_1` + `v_1*(t_2-t_1)` + `a/2*(t_2-t_1)^2` = `24`+`6*(56-38)`+`4/2*(56-38)^2` = `24+108+648` = 780 m

`v_2` = `v_1` + `a*(t_2-t_1)` = 6 + `4*(56-38)` = 6 + 72 = 78 `m/s`
1