Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek,meg is indokolnád,hogy miért?

Főoldal » Középiskola » Fizika
369
Egy hosszú egyenes szakasz kezdőpontjából két sportkocsi indul állóhelyzetből, az egyik t1A=5s időpontban, gyorsulása a=2m/s2, míg a másik autó t1B=12s időpontban, gyorsulása pedig aB=8m/s2. Melyik autó lesz elől t2=20s időpontban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az egyik kocsi útja:

`s_1` = `a_1/2*(t_2-t_(1A))^2` = `2/2*(20-5)^2` = 225 m

A másiké:

`s_2` = `a_2/2*(t_2-t_(2A))^2` = `8/2*(20-12)^2` = 256 m

A második lesz eöl az adott időpontban.
0