Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Remélem valaki tud segiteni..

Főoldal » Középiskola » Fizika
609
Egy autó 72 km/h sebességgel halad, a sofőr észrevesz egy gyalogost az átjárón és hirtelen fékez. A fékezés következtében az autóra ható fékezőerő 4 m/s2 értékű egyenletes lassulást idéz elő az autó mozgásában. Mekkora lesz a fékút?
75m
50 m
25m
100m
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v = 72 `(km)/h` = 20 `m/s`

v = at; t = `v/a` = `20/4` = 5 s

s = `v*t-a/2*t^2` = `20*5-4/2*5^2` = `100-50` = `color(red)("50 m")`
1