Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
299
8x+3(x-1)=2(x+4)-2
5-(2x-3)=(-3)*(4-2x)+5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
8x+3(x-1)=2(x+4)-2 /zárójelbontás

8x+3x-3 = 2x+8-2 /összevonás

11x-3 = 2x+6 /-2x

9x-3 = 6 /+3

9x=9 /:9

x = 1

Ellenőrzés!


5-(2x-3)=(-3)*(4-2x)+5 /zárójelbontás

5-2x+3 = -12+6x+5 /összevonás

8-2x = 6x-7 /+7

15-2x=6x /+2x

15 = 8x /:8

x = `8/15`

Ellenőrzés!
1