Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatvány egyszerűsítése

Főoldal » Középiskola » Matematika
447
Sziasztok! A segítségetek szeretném kérni ehhez a feladathoz: matekórán a hatványozással foglalkoztunk, de problémáim adódtak a témával kapcsolatban, és elvesztem már az elején, a hatványok egyszerűsítésekor. Ezért szeretném, ha valaki egyszerűen elmagyarázná. Próbálkoztam a megoldással, de egyáltalán nem vagyok benne, hogy jól csináltam-e.

Először próbáltam felbontani a zárójelet, és akkor beszoroztam a a tagokat és akkor lett a^-3 * a^-6 és a⁸ felül, összeadva pedig a^-1. Alul pedig a^-12.

Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
hatványozás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ez a feladat, de a kérdéshez nem sikerült csatolnom a képet.

https://imgur.com/a/AlqTGW3
0

`((a^(-1))^3*(a^3)^(-2)*(a^2)^4)/(a^(-4))^3` = `a^((-1*3+3*(-2)+2*4-(-4)*3))` = `a^[(-3-6+8+12)]` = `a^(11)`
0