Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
319
8×+3(×-1)=2(×+4)-2
5*(2×-3)=(-3)*(4-2×)+5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
8x+3(x-1)=2(C+4)-2
8x+3x-3=2x+8-2
11x-3=2x+6
9x=9
X=1

Ell:
8+3(1-1)=2(1+4)-2
8=10-2
8=8


5(2x-3)=-3(4-2x)+5
10x-15=-12+6x+5
10x-6x=-12+5+15
4x=8
X=2

Ell:
5(4-3)=-3(4-4)+5
5•1=0+5
5=5
1