Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 9.o Sürgős

Főoldal » Középiskola » Fizika
297
1. A 4,1t tömegű testet 325cm magasságba emeltük egyenletesen. Mennyi munkát végeztünk? (4 pont)

2. Egy test 32kN erő hatására 570mm-t mozdult el. Mekkora munkát végeztünk?
Mennyi a teljesítmény, ha a munkával 2,4perc alatt végeztünk? (6,5 pont)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, help
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1,

W = `m*g*h` = `4100*10*3.25` = 133250 J = 133,25 kJ

2,

W = `F*s` = `32000N*0.57m` = 18240 J

P = `W/t` = `18240/(2.4*60)` = `126.dot(6)` W
1