Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudna valaki segíteni a matek háziba?

Főoldal » Középiskola » Matematika
644
Egy 3cm sugarú körben mekkora
a, területű körcikk
b, hosszúságú ív
tartozik egy 12°-os középponti szöghöz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

`T_("körcikk")` = `T_("kör")*12/360` = `3^2*pi*12/360` = 0,94 `cm^2`

b,

l = `K_("kör")*12/360` = `2*3*pi*12/360` = 0,628 cm
0