Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika sos!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
274
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

A gőz átal leadott hő:

`DeltaT_1` = 110-100 = 10 °C

`DeltaT_2` = 100-50 = 50 °C

`Q_g` = `c_g*m_g*DeltaT_1+m_g*L_g+m_g*c_v*DeltaT_2` = `1.9*3*10+2256*3+4.2*3*50` = 7455 kJ

A jég által felvett hő (annyi, amennyit a gőz leadott):

`DeltaT_3` = `0-(-10)` = 10 °C

`DeltaT_4` = 50-0 = 50 °C

`Q_j` = `m_j*(c_j*DeltaT_3+L_j+c_v*DeltaT_4)` = `x*(2.1*10+334+4.2*50)` = 7455 kJ

x = `7455/565` = 13,19 kg jégre van szükség.
1