Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Biológia

1252
Mik a jellemzői a sivagagi életmódnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Biológia

Válaszok

3
A sivatagok fajgazdagsága nagyon kicsi. A sivatagi növények és állatok szélsőségesen tág hőtűrésűek és bámulatosan alkalmazkodnak a vízhiányhoz.
1

A nővények többsége viaszos külsőt alakít ki, csökkentve a párologtatást, az állatoknak pedig egyes testfelületük alkalmazkodik a hőleadás szükségéhez pl a sivatagi róka nagy füle vagy az éjjeli fagyos hideghez mint a teve vastag bundája ! Illetve a nagy tűrőképesség megléte mint azt az előttemlévő már megírta ! Remélem segítettem
0

A térítők mentén a leszálló, szárító hatású légáramlatok következtében nagyon kevés a csapadék, mennyisége nem éri el az évi 250 mm-t sem. Vannak olyan sivatagos területek is, ahol évekig egyetlen csepp eső sem hull.A vízhiány miatt nem alakulhat ki összefüggő növénytakaró, a füves szavannákat felváltják a gyér növényzetű félsivatagok, majd a kietlen sivatagok. Ezeken a területeken nagy a napi hőingás. A rendkívül mostoha életfeltételeket csak kevés élőlény képes elviselni, ezért nincs vagy csak nagyon vékony a talaj. A felszínt homok vagy kopár sziklák alkotják.
A sivatagok fajgazdagsága nagyon kicsi. A sivatagi növények és állatok szélsőségesen tág hőtűrésűek és bámulatosan alkalmazkodnak a vízhiányhoz.
0