Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 3

Főoldal » Középiskola » Fizika
416
Egy autó 50,4
km
h
-s sebességgel halad. Mekkora az autót lassító közegellenálllási er®, ha az autó homlokfelülete 0,91 m2
, és

az autó közegellenállási alak-tényez®je 0,38? (A leveg® s¶r¶sége 1,29 kg
m3 )
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

v = 50,4 `(km)/h` = 14 `m/s`

`F_k` = `k*A*rho*v^2` = `0.38*0.91*1.29*14^2` = 87,432 N
0