Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mágneses jelenségek feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
1471
Egy forgótekercses műszer 100 menetes,6 cm2 területű tekercse 0,1 T mágneses inkukciójú térben helyezkedik el, legnagyobb forgatónyomatékú helyzetben A

forgatónyomatéka 9*10^ (-6) N*m. Mekkora áram folyik át a műszer tekercsén?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sürgős, sos, fizika, Középiskola, Gimnázium, mágnesesjelenségek
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
M=B·I·N·A
I=M/(B·N·A)=9·10-6/(0,1·100·6·10-4=9·10-6(6·10-3=1,5·10-2=0,015A=15mA
0