Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika - Rugóerő számítási feladatok

Főoldal » Középiskola » Fizika
826
1. Egy asztalon egy 25 g tömegű számológép egy 0,75 kg tömegű könyvet és egy 3,45 kg tömegű vízzel teli váza van.
Mekkora erőt fejtenek ki a tárgyak?

2. Egy test egyensúlyban van (nyugalomban) egy asztalon. Az asztal a testre 7,25 N erőt fejt ki. Mekkora a test tömege?

3. Egy rugóállandója D=200 N/m A rugót a ráakasztott test 15 cm-rel nyújtotta meg. Mekkora erőt fejt ki a rugó a testre? Mekkora a test tömege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1,

F = `m*g`

számológép: 0,25 N

könyv: 7,5 N

váza: 34,5 N

2,

m = `F/g` = `7.25/10` = 0,725 kg

3.

F = `D*x` = `m*g`

F = 30 N

m = `(D*x)/g` = `(200*0.15)/10` = 3 kg
0