Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek légyszíves

Főoldal » Középiskola » Matematika
402
a1 =120
q=9
a6? a9? S10?
Mértani sorozat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_6` = `a_1*q^5` = `120*9^5` = 7 085 880

`a_9` = `a_1*q^8` = `120*9^8` = 5 165 606 520

`S_(10)` = `a_1*(q^10-1)/(q-1)` = `120*(9^(10)-1)/(9-1)` = 52 301 766 000
1