Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
315
X+2+(3x-8)=10
6-(2x+4)+x=x-(7-x)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
X+2+(3x-8)=10 /összevonás

4x-6 = 10 /+6

4x = 16

x = 4

Ellenőrzés


6-(2x+4)+x=x-(7-x) /összevonás

2-x = 2x-7 /+7

9-x = 2x /+x

9 = 3x

x = 3

Ellenőrzés



1