Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
453
Határozzuk meg a c értékét úgy, hogy az egyik gyök a másiknak kétszerese legyen!
x
2+6x+c=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
gyökök és együtthatók összefüggéseit kihasználva:

`x_1+x_2` = `-b/a` = -6 = `x_1+2x_1` = `3x_1`

`x_1` = -2

`x_2` = -4

`(x+2)(x+4)` = 0

`x^2+6x+8` = 0

c = 8
0