Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika. Kérem segítsetek!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
287
A 108 km/h sebességgel mozgó vonat fékezni kezd, mielőtt egy állomásba érkezik, és 1 perc múlva megáll. Számítsd ki a vonat gyorsulását!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
v = 108 `(km)/h` = 30 `m/s`

v = `-a*t`

a = `-v/t` = ` -30/60` = -0,5 `m/s^2`
0