Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta-geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
543
Megvan adva két egyenes egyenlete, ha egyenletrendszerként megoldom őket a metszéspontjuk (4;4) lesz. De ha ábrázolom őket koordinátarendszerben, akkor nem ott metszik egymást, mit rontottam el?

x+2y=12
x-y=0


A másodikból az lesz, hogy y=x, ez nem azt jelenti, hogy ez az egyenes az x tengelyre illeszkedik? Akkor hogy lehet a metszéspontjuk (4;4)?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
koordináta-geometria, metszéspont, egyenes egyenlete
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ott rontottál, hogy az y=x egyenes egyáltalán nem illeszkedik az x tengelyre, hanem az origót metszve halad tovább méghozzá 45-os szöget bezárva az x tengellyel. Ha tehát x=2 akkor y is 2 és ha ezt a pontot és az origót összekötöd és meghosszabbítod, akkor megkapod az egyenest. A metszéspont valóban ott lesz ahol írtad ezt az egyenletrendszerből is le lehet vezetni.
1