Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Emelt fizika házi feladat 10. osztály

Főoldal » Középiskola » Fizika
1492
Az ábrán látható lejtő tetejéről 2 kg tömegű test csúszik lefelé.
Mekkora sebességgel ér a test a lejtő aljára, ha a lejtő tetejéről nyugalmi helyzetből indul?
A test és a lejtő között nincs súrlódás?
b. A súrlódási együttható 0,05.

Az a. részben kérlek ne az mgh=1/2mv²-el számolj, hanem máshogyan, valami ilyesmit írtunk fel, hogy a=g×sinL, s=a/2×t², de nekem sehogysem jön ki. Előre is köszi!

Ábrát csatolom.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Csatolok képet
2