Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

10.Osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
512
Egy osztályból, két színházi előadásra vásároltak jegyeket. Az első előadásra 30.000 Ft-ot , a második előadásra 26.400 Ft-ot fizettek a jegyekért. A második előadásra három diákkal kevesebb jelentkezett,és a második előadás jegyára 200 Ft-tal több volt, mint az első előadásra szóló jegy ára. Hányan jelentkeztek az egyes előadásokra,és mennyi volt a jegy ára?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x·y=30000
(x-3)·(y+200)=26400

Megoldod és azt kapod, hogy x= 15 és y= 2000
Tehát 15en mentek színházba 2000 Ft-ért az első előadásra. 12-en mentek színházba 2200 Ft-ért a második előadásra.
1