Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

6 osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
398
Ot munkás 6 óra alatt végzi el a kituzot munkát. Hany óra alatt végezne el ugyanazt a munkát 6 munkás.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Segitseget kérek .köszönöm szépen
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha 5 munkásnak 6 órára van szüksége akkor 6 munkásnak logikusan gondolkodva kevesebb időre van szüksége.

Aránypárokkal meglehet oldani a feladatot:

5 : 6 = 6 : x vagyis x = 30/6 tehát az eredmény: x = 5.
1