Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

6 osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
314
4) 6 m szövetből 2 öltönyt készítenek. Hany azonos öltöny készül 21 m szövetből..
6) 4 kg narancsból 1,75 liter narancslevet preselnek .Hany liter narancslevet nyernek 10 kg narancsból.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Segitseget kerek .koszonom
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
6m szövetből 2db tudunk elkészíteni az azt jelenti hogy 3m szükséges 1db elkészítéséhez. Vagyis 21m elosztjuk 3-al és az eredmény 7, vagyis 7-et tudunk elkészíteni 21m-ből.

6:21=2:x vagyis x = 42: 6 = 7.

4:10 = 1.75:x vagyis x=17.5/4 = 4.375litert tudunk 10kg narancsból.
1