Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
392
Segitsetek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
x+(2x+23)=47 /zárójelfelbontás
x+2x+23=47 /összevonás
3x+23=47 /-23
3x=24 /:3
x=8
0

Jelöljük a számot x-szel.
x + (2x + 23) = 47
x = 8
0