Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
343
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`9^x` = `3^(2x)`

`3^x` = a

`a^2+6a` = 27

`a^2+6a-27` = 0

`(a-3)(a+9)` = 0

`a_1` = -9 = `3^x`, nincs megoldás.

`a_2` = 3 = `3^x`

x = 1

Ell:

`9^1`+`6*3^1` = 27

`9+6*3` = 27

27 = 27
0