Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör terület

Főoldal » Középiskola » Matematika
1103
9. Egy kör alakú algatelep mérete 100 m2. Mekkora lesz a mérete 3 év múlva, ha évenként
megkétszereződik a telep átmérője?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Terület, átmérő
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
..
Módosítva: 5 éve
1

100 m²=r²·π amiből r=5,64 m amiből d=11,28 m az átmérő
11,28·2·2·2=90,24 m három év múlva az átmérő, amiből r=45,12 m
45,12²·π=6395,7 m² az algatelep mérete
1