Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEMATIKA SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
524
Oldja meg az alábbi egyenletrendszert!
x ∙ y = −15
x − y = 8
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
X-y=8
X-Y-8=8-8
Y-y-8=0

Ezt tudtam
-1

második egyenlteből
x-y=8 /+y
x=8+y ⇒ezt behelyettesíteni az első egyenletbe

(8+y)*y= -15
y²+8y= -15
y²+8y+15=0 ⇒másodfokú egyenlet (megoldóképlettel)
y₁= -8
y₂= -5
visszahelyettesíteni
x=8-8=0 Nem jó
x=8-5=3 HELYES

x=3
y= -5




Módosítva: 5 éve
0