Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Le kell adnom 7 orara kerlek segitsetek.

Főoldal » Középiskola » Matematika
350
Kérlek segitsetek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!
Egy téglalap térfogata kell, mert ügye 1 dm3=1 liter (!)
8 cm NÉGYZET, ekkor az alaplap területe 0,8*0,8 dm2, azaz 0,64 dm2, ezt kell a m (magassággal) megszorozni, egyet kapva:
0,64m=1 /:0,64
m=1,5625

1,5625 dm magas (=15,625 cm)

Ellenőrzés:
0,64*1,5625=?1
1=1
A megoldásunk helyes.
1

Legyen a magassága m. Mivel 1 liter egyenlő 1000 cm3-rel, ezért a kancsóba akkor fér 1 liter folyadék,
ha 82 ∙ m ≥ 1000. Vagyis m ≥ 15,625 cm. Praktikusan a kancsó kicsit magasabb kell legyen, mint15,625 cm, hogy az 1 liter folyadék kényelmesen elférjen.
1