Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Sos

Főoldal » Középiskola » Fizika
547
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.41.

s = `g/2*t^2`

t = `root()((2s)/g`

`t` s időpontig megtett `s` m utat; `t+1` s időpontig megtett `s+20` m utat.

`t` = `root()((2s)/g)`

`t+1` = `root()((2(s+20))/g`

`root()((2(s+20))/10)` - `root()((2s)/10)` = 1

s = `45/4` = 11,25 m

t = `root()((2*11.25)/10)` = 1,5 s

A test tehát az 11,25 m és 31,25 m közötti utat teszi meg 1 s alatt, az időintervallum pedig 1,5-2,5 s.


1.42.

s = 4 m

t = `root()((2s)/g)` = `root()((2*4)/10)` = `root()(0.8)` = 0,89 s

v = `g*t` = `10*0.89` = 8,9 `m/s`


1.43.

s = `s_2-s_1` = 3.1-1.7 = 1,4 m

t = `root()((2*s)/g)` = `root()((2*1.4)/10` = 0,53 s

v = `g*t` = `10*0.53` = 5,3 `m/s`



1.44.

a,

Ugyanaz, mint az elsőnél

`root()((2*(x+30))/10)` - `root()((2*x)/10)` = 2

egyenletet kell megoldani.

x = `5/4` = 1,25 m

Mi x+30= 31,25 m-ig figyeljünk a mozgást, ennyit tett meg.

b,

t = `root()((2*x)/10)` = `root()((2*1.25)/10)` = 0,5 s volt a kezdeti időpont.
0