Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
439
Ezeket kéne, de ezt egyáltalán nem vágom.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladatok, Helyiértékes
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Ha esetleg valaki megtudná nekem írni nem kínaiul a magyarázatát, azt is nagyon megköszönném.
0

Azt elfelejtettem oda írni, hogy csak a 3,4,6 -os kell
0

3. Egyenlettel:
a = második számjegy
3a = első számjegy
10x3a + a = az eredeti szám valódi értéke
10a + 3a = a kapott szám valódi értéke
10x3a + a = 36 + 10a + 3a
31a = 36 + 13a
18a = 36
a = 2
3a = 6
A szám a 62.

6.
Legyenek a szám számjegyei x és 9-x.
A szám értéke: 10x + 9-x = 9x+9
A felcserélt szám értéke 10(9-x)+x = 90-9x.
A felírható egyenlet:

3*(9x+9)-9=90-9x
27x+27-9 = 90-9x
36x = 90-18 = 72
x = 2
Az eredeti szám tehát 27.

Módosítva: 5 éve
0