Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEMATIKA SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
524
Írjon fel olyan másodfokú egyenletet, amelyben a két valós gyök összege 3, és a két valós
gyök szorzata −18!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x_1+x_2` = `-b/a` = 3

`x_1*x_2` = `c/a` = -18

Legyen a = 1

Ekkor b = -3 és c = -18

Az egyenlet tehát:

`x^2-3x-18 = 0`

Ellenőrzés:

(x-6)(x+3)=0

`x_1` = 6

`x_2` = -3

`x_1+x_2` = 6-3 = 3

`x_1*x_2` = `6*-3` = -18
0